regulacije
digitalna hidrodinamika
                                                                           
model
Pri ogledu PowerPoint datotek se bo odprlo novo okno. Zaradi velikosti datotek je potrebno počakati, da se naloži vsebina. Datoteko si nato lahko ogledate v celoti (diaprojekcija) ali pa samo posamezne strani (puščica naprej-nazaj). Datoteke so v mht (mhtml, mime html) formatu. Ogled žal ni možen z vsemi brskalniki. Format podpirajo IE 5.0 in višje, Opera 9 in višje. Za Firefox 1.5 in višji je potrebna instalacija ekstenzije MAF. Za Netscape ni podatkov. Datoteke mht si je teoretično mogoče ogledovati tudi z odjemalci elektronske pošte...


LOG POD MANGARTOM

PowerPoint animacija rezultatov 2D matematičnega modela drobirskega toka.  Prikazan je scenarij za primer sprožitve enake količine materiala kot ob dejanskem dogodku, za primer stanja terena po prvem dogodku. Črtkana črta prikazuje doseg drobirskega toka za primer stanja terena pred dogodkom l.2000. Pri ponovitvi dogodka bi, zaradi odloženega materiala, doseg bil znatno večji. 

To je bila prva uporaba matematičnega modela drobirskih tokov v Sloveniji. Rezultati modela so služili za izdelavo kart ogroženosti ter za ugotavljanje vplivov načrtovanih variant posegov.


klikni sličico za povečavo
STOŽE, LOG POD MANGARTOM, MAJ 2001
foto: Tomaž Hojnik


Opis dogodka 15-17.11.2000 (spletna stran Geografskega inštituta Antona Melinka, vsebuje mnogo fotografij iz časa takoj po dogodku).
english domov

nazaj

   


     


v1.0, 2.2007
© DHD d.o.o
I domov I na vrh I kontakt I
spletna stran je avtorsko zaščitena - obvestilo pravne narave
zadnja sprememba: 5.6.2007
skrbnik strani: webmaster@dhd.si
prosim sporočite napake in predloge